اسرائيل بهطور سیستماتیک به بمباران بیمارستانهای غزه ادامه میدهد
ارتش اسرائیل دو بیمارستان اهلی و الوفاء را که بهعنوان مرکز درمانی و مرکز توانبخشی فعال هستند بمباران کرد و جان دستکم ۱۰ فلسطینی را گرفت. جنگ در غزه حالا با سرمای شدید کودکان را به کام مرگ میفرستد.
براساس گزارش شبکه الجزیره اسرائیل به بمباران غزه و بیمارستانها ادامه میدهد.
ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۲۹ دسامبر/نهم دی دو بیمارستان اهلی و الوفاء را در غزه بمباران کرد و جان فلسطینیها را گرفت. به تأیید منابع پزشکی نیروهای اسرائیلی از بامداد روز یکشنبه تاکنون حداقل ۱۳ فلسطینی را در سراسر نوار غزه کشتهاند.
در حمله اسرائیل به رفح در جنوب غزه، یک زوج در خانه خود کشته شدند، که منجر به آتشسوزی و زخمی شدن چندین نفر دیگر شد. همچنین، یک نفر در حمله پهپادی اسرائیل به النصیرات در مرکز غزه جان خود را از دست داد.
نیروهای اسرائیل بار دیگر طبقه بالای بیمارستان عربی اهلی، تنها بیمارستان فعال شهر غزه را که به نام بیمارستان باپتیست نیز شناخته میشود هدف حمله توپخانهای قرار داده و جان دستکم سه نفر را گرفتند. این بیمارستان در محله زیتون در شمال غزه قرار دارد که بارها نیروهای زمینی و هوایی اسرائیل آنرا محاصره کردهاند.
ساعاتی پس از حمله به بیمارستان اهلی، ارتش اسرائیل بیمارستان الوفاء در بخش غربی غزه را هدف قرار داد و یک طبقه این بیمارستان را تخریب کرد. در این حمله حداقل هفت نفر کشته شدند. صحنههای دلخراشی، از جمله تصاویر اجساد سوخته و تکهتکه شده، از بیمارستان الوفاء در غزه منتشر شده است. یک ویدیو که از سوی الجزیره تأیید شده است، نشان میدهد که تیمهای دفاع مدنی در حالی که پهپادهای اسرائیلی بر فراز سر آنها پرواز میکنند، در حال انتقال قربانیان هستند.
ارتش اسرائیل بدون ارائه مدرک، مدعی شد در حمله به بیمارستان الوفاء، مرکز فرماندهی و کنترل حماس را هدف قرار داده است و گفت نیروهای حماس در «یک مجتمع فرماندهی و کنترل که در ساختمانی ایجاد شده بود که قبلاً به عنوان بیمارستان الوفاء در منطقه شهر غزه فعالیت میکرد و دیگر به عنوان یک بیمارستان فعال استفاده نمیشد»، هدف قرار گرفتهاند.
خبرنگاران محلی اما میگویند هفت فلسطینی که در حمله اسرائیل به بیمارستان الوفاء کشته شدند، بیمار و غیرنظامی بودند، زیرا این بیمارستان پس از غیرفعالشدن، بهصورت یک مرکز توانبخشی درآمده و به درمان سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن میپردازد.
نیروهای اسرائیلی از آغاز جنگ در غزه با زیرپاگذاشتن معاهدههای بینالمللی مرتبط با درگیریهای نظامی و طرح ادعای استفاده نیروهای حماس از بیمارستانها، بهطور سیستماتیک بیمارستانهای مختلف را در سراسر نوار غزه هدف حمله قرار داده است. طبق اعلام وزارت بهداشت غزه، در ۱۴ ماه گذشته حداقل ۳۳ بیمارستان در غزه بهخاطر حملات اسرائيل از خدمترسانی خارج شدهاند.
گروه حماس از سازمان ملل و سازمانهای بینالمللی خواسته است که فوراً وارد عمل شده و از بیمارستانها و مراکز درمانی باقیمانده در شمال غزه حفاظت کنند.
در عینحال تصاویری از حضور سربازان اسرائیلی در بیمارستان کمال عدوان منتشر شده است که نشان میدهد آنها تمامی پروندهها، مدارک و اطلاعات مربوط به بیماران بستری در بیمارستان را جمعآوری میکنند. شاهدان محلی میگویند اسرائیلیها ژنراتورهای بیمارستان را هم به مکانی نامشخص منتقل کرده و با خود بردهاند.
بیمارستان کمال عدوان یکی از آخرین بیمارستانهایی بود که هنوز در شمال غزه فعالیت داشت و جراحیها در آن انجام میشد و علیرغم کمبود شدید تجهیزات پزشکی، پزشکان داوطلب با استفاده از امکانات بسیار ابتدایی به درمان زخمیها و بیماران میپرداختند اما گزارشها حاکی از آن است که این مرکز درمانی هم نتوانسته سرپا بایستد.
این نخستین بار نیست که نیروهای اسرائیلی پروندهها و مدارک و ژنراتورهای بیمارستانها را با خود میبرند. پیشتر در بیمارستان الشفاء نیز نیروهای اسرائيلی علاوه بر یورش به بیمارستان، مدیر آنرا هم بازداشت کردند. در بیمارستان ناصر در جنوب غزه هم ارتش اسرائيل بیمارستان را غارت کرد.
مرگ پنجمین کودک غزه به خاطر «هیپوترمی»
در عینحال علاوه بر تسلیحات نظامی، سرمای شدید نیز جان کودکان فلسطینی در غزه را میگیرد.
روز یکشنبه جمعه البطرا، نوزاد ۲۰ روزه بر اثر «هیپوترمی» یا افت دمای بدن به زیر ۳۵ درجه، جان خود را از دست داد؛ در حالی که برادر دوقلویش همچنان در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان محلی تحت درمان است.
مروان الحماس، رئیس بیمارستانهای میدانی در غزه مرگ این نوزاد را تأیید کرد و گفت تعداد کودکانی که در هفتههای اخیر به دلیل سرمازدگی جان باختهاند، به پنج نفر رسیده است.
یحیی البطرا، پدر این نوزاد به شبکه الجزیره گفت: «برق نیست. آب سرد است و گاز، گرمایش یا غذا نداریم. فرزندانم جلوی چشمانم در حال مرگ هستند و هیچکس اهمیتی نمیدهد. جُمعه جان باخته و میترسم که برادرش علی هم بعد از او برود.»
یحیی البطرا همچنین گفت که او و همسرش در چادری فرسوده در دیرالبلح در مرکز غزه زندگی میکنند.
نظرها
نظری وجود ندارد.