ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

چروک‌ها: یک تجربه موفق در سبک فانک

کاوه روشنگر - چروک‌ها از معدود گروه‌های حاضر در این سبک هستند که از لحنی طبیعی در ترانه‌های خود برخوردارند که با طبیعت این سبک از موسیقی هم بسیار همسوست. آهنگ جاشو از این گروه تازه‌نفس را بررسی کرده‌ایم.

گروه موسیقی تازه نفس «چروک‌ها»، با موسیقی فانکی پر انرژی خود، متشکل از چهار هنرمند و نوازنده‌ی ایرانی است: آرش صدر، بردیا علوی، کوروش امین‌زاده و علی سلیمانی. از این گروه هم تاکنون سه آهنگ منتشر شده که در مجموع و در یک نگاه می‌توان گفت نمایانکر افکار در هم‌ریخته لایه‌هایی از جوانان ایرانی‌ست.

فانک سبکی از موسیقی است که در موسیقی سیاه‌پوستان آمریکایی ریشه دارد و در سال‌های دهه ۱۹۶۰ به محبوبیت رسید. این سبک با ریتم‌های قوی، خطوط باس محکم و گروهای جذاب شناخته می‌شود. فانک ترکیبی از عناصر مختلفی از جمله جاز، سول و ریتم اند بلوز است و تأثیر بسزایی بر موسیقی‌های بعدی مانند دیسکو، هیپ هاپ و حتی راک اند رول داشته است. علاوه بر این ملودی‌های ساده و تکرارشونده، استفاده از سازهای بادی مانند ساکسیفون، ترومبون و ترومپت و آهنگ‌های کوتاهی که می‌توان با آن‌ها رقصید از ویژگی‌های فانک است. موسیقی فانک همیشه فضایی برای بیان اعتراضات اجتماعی و سیاسی بوده است. بسیاری از هنرمندان فانک از صدا و موسیقی خود برای طرح مسائل مهم اجتماعی و سیاسی استفاده کرده‌اند. برای مثال می‌توان از جورج کلینتون (George Clinton)، پارلمنت فانکادلیک (Parliament Funkadelic)، جیمز براون (James Brown)، جیمی هندریکس (Jimi Hendrix) یاد کرد که آهنگ‌هایی هم در انتقاد از جنگ ویتنام منتشر کرده بود.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

«چروک‌ها» از این سبک از موسیقی تأثیراتی پذیرفته است.

آرش صدر گیتاریست و خواننده‌ی چروک‌هاست، بردیا علوی گیتاریست اصلی گروه و کوروش امین‌زاده درامر و نوازنده‌ی بیس هم علی سلیمانی‌ست همچنین با توجه به گرافیک دیزاین‌های جالب و منحصر به فرد صفحه‌ی گروه احتمالا علی که گرافیک دیزاینر نیز هست در طراحی لوگو و صفحه‌ی چروک‌ها نقش مؤثری داشته است.

هر چهار نفر از نسل جوان و تازه‌نفس ایران‌اند. آن‌ها تحت تأثیر موسیقی فانک با ترانه‌هایی صریح و بی‌پرده و سرراست موفق شده‌اند با مخاطبان جوان ارتباط خوبی بگیرند. ترانه‌های این گروه به خوبی بر موضوع تمرکز دارند و یک روایت، روان و سرراست از آغاز به انتها می‌رسانند، و به دلیل همین ویژگی‌ها و استعدادهاست که آن‌ها در ترانه‌هاشان تصویر روشنی از دلمشغولی‌های جوانان ایرانی ترسیم می‌‌کنند.

سه تک‌آهنگ نمونه

«چروک‌ها» تاکنون سه تک‌آهنگ قابل توجه منتشر کرده است و جز این، یک سال گذشته را به صورت خصوصی به اجرای زنده‌ی موسیقی فانک در ایران گذرانده است.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

ترانه‌های گروه که هر بار به قلم یکی از اعضا بوده است، معمولا با لحنی عامیانه و طنزی گزنده همراه است. سه آهنگ منتشر شده به ترتیب تاریخ، «جای من نیست»، «داد» و «جاشو» نام دارند. آهنگ «جای من نیست» نسبت به دو آهنگ دیگر حس و حال تاریک‌تری دارد و ملودی اصلی آن هم تا حدی از ملودی‌های موسیقی‌های پست راک الهام گرفته است اما دو آهنگ دیگر کاملا فانکی هستند. در «آهنگ جای من نیست» هم ردی از سبک فانک در ریتم آهنگ دیده می‌شود.

در ادامه به معرفی و بررسی آخرین آهنگ گروه یعنی «جاشو» می‌پردازیم با ترانه‌ای طنزآمیز درباره‌ی عشقی نافرجام.

جاشو

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

آهنگ با هم‌صدایی خوانندگان گروه شروع می‌شود و ترانه از ابتدا با لحن جنوبی خود با موسیقی فانک همراه می‌شود، موسیقی فانکی که کمی سعی در به وجود آوردن فضاهای موسیقی بومی جنوب ایران را نیز دارد.

در یک دقیقه‌ی آخر آهنگ با تغییر فضا روبرو می‌شویم و فضای موسیقی نزدیک‌تر به فانک راک غربی می‌شود و در نهایت ترانه با لحنی بسیار امروزی پایان می‌یابد. ترانه روایتی طنز آمیز از یک شکست عشقی است.

موسیقی بیشتر مبتنی به ریتم درامز و صدای گیتار الکتریک است. ریتم فانکی موسیقی و ریف (riff) اصلی گیتار الکتریک در ترکیب باهم حس و حالی نزدیک به موسیقی جنوبی و موسیقی بندری را می‌سازد.

تغییر فضا و کسر میزان موسیقی و تغییر ریتم به ریتم منظم‌تر و کلاسیکال‌تر برای سولوی گیتار الکتریک در قسمت آخر آهنگ بسیار طبیعی انجام می‌شود، در هر صورت به خاطر تغییر ناگهانی کسر میزان کمی هم غیر منتظره و همراه با سکته در ریتم است.

پایان‌بندی آهنگ با یک اجرای رپ و بسیار طنزآمیز انجام شده است و با به پایان رسیدن اجرای خواننده ریتم موسیقی هم از حرکت باز می‌ایستد، دو نُت پایان دهنده‌ی موسیقی را نیز گیتار الکتریک می‌نوازد.

صدای گیتار بسیار پررنگ و به اصطلاح نارنجی است و فضای موسیقی را یکسره گرم نگه می‌دارد. درامز شلوغ و موسیقی بسیار پویاست.

خواننده در اجرا کم نمی‌گذارد و در منتقل کردن انرژی موفق عمل می‌کند. شاید این انتقال حس، نکته‌ی مثبت و بارز در اجرا‌های گروه چروک‌ها باشد.

چروک‌ها از معدود گروه‌های حاضر در این سبک هستند که لحنی مصنوعی ندارند و از لحنی طبیعی در ترانه‌های خود برخوردارند که با طبیعت این سبک از موسیقی بسیار همسو است.

همچنین از صدای خواننده و اعضای گروه به جالبی در زمینه‌ی اجرا استفاده شده که این حرکت هوشمندانه به خوبی به کمک تنظیم انرژی موسیقی می‌آید.

در پایان باید گفت می‌توانید اگر در ایران هستید، به اجرای بعدی چروک‌ها بروید و از موسیقی این گروه به صورت زنده لذت ببرید و اگر هم در خارج از کشور هستید می‌توانید با گوش دادن موسیقی این گروه در پلتفرم‌هایی مثل اسپاتی فای و ساندکلود و اپل موزیک از این گروه فانکی و پر انرژی ایرانی حمایت کنید.

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.