ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سینما در وضعیت توقف و مهاجرت ناگزیر هنرمندان

در گفت‌وگو با میلاد موحدی

فرشته نزاکتی - میلاد موحدی می‌گوید حکومت عملاً سینمای ایران را زمینگیر کرده است. سینمای مستقل متوقف شده و سینمای گیشه هم به امید دخل و خرج برای «پایین‌ترین سطح شعور» محصولاتی تولید می‌کند.

میلاد موحدی، آهنگساز فیلم‌های سینمایی است. او را با «هجوم» (۱۳۹۶) به کارگردانی شهرام مکری و «بوتاکس» (۲۰۲۰) به کارگردانی کاوه مظاهری و «منطقه بحرانی» (۲۰۲۳) به کارگردانی علی احمد‌زاده می‌شناسند. از بین این آثار «منطقه بحرانی» که پلنگ طلایی جشنواره فیبم لوکارنو در سال جاری را به دست آورد، بدون مجوز در تهران ساخته شده و بازیگران زن هم بدون حجاب در آن بازی می‌کنند. میلاد موحدی که موسیقی این فیلم کار اوست، مدتی‌ست از ایران خارج شده است. او در مصاحبه با زمانه می‌گوید برای بسیاری از هنرمندان موسیقی و سینما عملاً چاره‌ای جز مهاجرت باقی نمانده است. این گفت‌و‌گو را می‌بینید:

برای دیدن محتوای نقل شده از سایت دیگر، کوکی‌های آن سایت را بپذیرید

کوکی‌های سایت‌ دیگر برای دیدن محتوای آن سایت‌ حذف شود

میلاد موحدی در فرازی از این مصاحبه می‌گوید حاکمیت سینمای مستقل را چنان محدود کرده که می‌توان گفت در عمل متوقف شده است. صنعت انیمیشن هم خوابیده و حتی تولیدات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هم کاهش پیدا کرده است. علاوه بر این مبنای حاکمیت بر تحقیر هنرمندان و محدود کردن هر چه بیشتر عرصه‌های فعالیت است.

موحدی که هم از تجربه کار با سینمای داخل زیر سقف سانسور برخوردار است و هم با سینمای خارج از کشور همکاری داشته، می‌گوید نگرانی‌ها از اعمال محدودیت‌های دست و پاگیر در داخل و آزادی عمل در خارج فارغ از آن نگرانی‌ها، تجربه‌های متفاوتی را رقم می‌زنند.

موسیقی فیلم هم طبعاً از سانسور برکنار نیست. موحدی  برای مثال از فیلم «هجوم» ساخته شهرام مکری یاد می‌کند که ارشاد اسلامی به پخش ترانه‌ای در این فیلم مجوز نداد.

موحدی در ادامه به موسیقی اعتراضی در سال‌های اخیر و تفاوت آن با موسیقی انقلابی در مشروطه و در صدر انقلاب هم اشاره می‌کند. او می‌گوید ترانه «برای» شروین حاجی‌پور با زبان و موسیقی متفاوت تا سال‌ها در ذهن و خاطره جمعی ایرانیان باقی می‌‌ماند.

برخی از گفت وگوهای زمانه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.