ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زندان‌های طبس و خورین ورامین در چهل‌وهفتمین هفته به «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوستند

زندانیان معترض به مجازات اعدام در چهل‌وهفتمین هفته پیاپی در ۲۷ زندان ایران دست به اعتصاب غذا زدند. بیانیه کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از همه ایرانیان خواست «با هر شکل ممکن» جلوی «ماشین اعدام و سرکوب حکومت استبدادی» بایستند و صدای زندانیان محکوم به اعدام و خانواده‌های آن‌ها باشند.

براساس گزارش منابع موثق زمانه، زندانیان عضو کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» بار دیگر علیه مجازات مرگ و استفاده حکومت جمهوری اسلامی از احکام اعدام برای سرکوب و ارعاب، دست به اعتصاب غذای جمعی زدند. طبق این گزارش روز سه‌شنبه ۲۷ آذر / ۱۷ دسامبر زندان‌های طبس و خورین ورامین هم به این کارزار پیوستند و بدین ترتیب در چهل‌وهفتمین هفته پیاپی اعتصاب غذا، شمار زندان‌ها به ۲۷ زندان رسید.

روز سه‌شنبه ۲۷ آذر زندانیان سیاسی و غیر سیاسی عضو کارزار در زندان‌های اوین (بند زنان، بند ۴ و ۸)، قزلحصار (واحد ۳ و ۴)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، اراک، خرم‌آباد، اسدآباد اصفهان، شیبان اهواز، نظام شیراز، بم، کهنوج، مشهد، قائمشهر، لاکان رشت (بند مردان و زنان)، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، سقز، بانه، مریوان، کامیاران، دستگرد اصفهان، طبس و خورین ورامین اعتصاب غذا کردند. 

در بیانیه هفته چهل‌وهفتم، با تأکید بر اعدام روزانه زندانی‌هایی که دستگاه قضایی حکومت ایران به اتهام‌های مربوط به مواد مخدر آن‌ها را به مرگ محکوم کرده، آمده است:

در پی سقوط حکومت خاندان جنایتکار اسد در سوریه، کارخانه مواد مخدر که وابسته به «حکومت ولایت فقیه» بود کشف شده است که ده‌ها تُن مواد مخدر را در آن‌جا انبار و به نقاط مختلف جهان پخش می‌کردند‌. این در حالی است که روزانه شاهد اعدام زندانیانی به اتهام نگهداری چند گرم مواد مخدر در ایران هستیم. به طوری که از سه‌شنبه گذشته تاکنون دست‌کم ۴۰ تن اعدام شده‌اند که تعدادی از آن‌ها به اتهام مواد مخدر به دار آویخته شده‌اند. مردم مظلوم سیستان و بلوچستان که در محرومیت گسترده و تحت ستم مضاعف قرار دارند، در این هفته دست‌کم ۱۰ تن از اعدام شده‌ها شامل هموطنان در این استان بوده است.

زندانیان اعتصابی همچنین نسبت به خطر اجرای حکم اعدام محمدامین مهدوی شایسته و سامان محمدی خیاره هشدار دادند.

سامان محمدی خیاره، زندانی سیاسی سنندجی که پیش‌تر به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بود، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی زندان قزلحصار کرج منتقل شده است و خانواده او نگران اجرای حکم اعدام این زندانی در ساعت‌های آینده هستند. محمد امین مهدوی شایسته نیز پاییز ۱۴۰۲ بازداشت شد و به‌گزارش سازمان حقوق بشر ایران در مراحل بازجویی تحت فشار و شکنجه نیروهای امنیتی به همکاری با اسرائیل اعتراف کرده است. دستگاه قضایی و امنیتی جمهوری اسلامی براساس همین اعترافات اجباری، پرونده این زندانی سیاسی را به شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی ارسال کردند و پس از محاکمه، حکم اعدام او صادر شده است. او را نیز برای اجرای حکم به انفرادی منتقل کرده‌اند.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در ادامه همه ایرانی‌ها را به مقاومت «با هر شکل ممکن» در برابر «ماشین اعدام و سرکوب» حکومت جمهوری اسلامی دعوت و تأکید کرد:

این حکومت برای بقای خود دست به اعدام می‌زند، بنابر این بسیار ضروری است که با هر شکل ممکن باید مقابل این عمل ضدانسانی ایستادگی کرد و صدای زندانیان محکوم به اعدام و خانواده‌های آن‌ها را به گوش همگان رساند. فعالان این کارزار همچنین از عموم هموطنان می‌خواهند با ابتکار عمل مقاومت در برابر ماشین اعدام و سرکوبِ این حکومت استبدادی، زندانیان زیر حکم اعدام را یاری داده و مطمئن باشند روز بیداری عمومی برای برچیدن چوبه‌های دار در ایران نزدیک است.

«سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام» از سوی زندانیان سیاسی در ایران از سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران که با اتهام‌های گوناگون در حبس‌اند به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» به یک صدای اعتراضی و حق‌خواهانه رسا و پایدار بدل شده است از سوی زندانیان دربندی که بسیاری از آن‌ها شاهد اعدام هم‌بندی‌های خود بوده‌‌اند.

بیانیه جمعی از ایرانیان داخل و خارج از کشور در حمایت از «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»

در هفته جاری جمعی از شهروندانی که پیشتر در برابر مقر سازمان ملل تحصن کرده‌ بودند با امضای بیانیه مشترکی از کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» اعلام کردند به حمایت از این کارزار از طریق اعتصاب غذا و تجمع‌های اعتراضی علیه اعدام ادامه خواهند داد. ده‌ها تن دیگر نیز این بیانیه را در حمایت از کارزار امضا کرده‌‌اند. در این بیانیه آمده است:

ما تعدادی از تحصن‌کنندگان در برابر مقر سازمان ملل متحد تصمیم گرفتیم بعد از پایان تحصن ۷۰۰ روزه (۱۰۰ هفته) خود در روز ۲۵ آگوست ۲۰۲۴ (۴ شهریور ۱۴۰۳) به مبارزه خود از طریق حمایت از کارزار اعتراضی «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»، با زندانیان ۲۷ زندان کشور، از جمله زندانیان زندان قزل‌حصار که ۱۰ زندانی سیاسی آن همراه با تعدادی از زندانیان در صف اعدام در ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ آغازگر آن بوده‌اند و با پیوستن زندانیان بند زنان زندان اوین بازتاب گسترده‌تر و هدایت‌کننده‌تری یافت، ادامه دهیم. تعدادی از ما و دوستان دیگری در داخل و خارج کشور نیز به سهم خود در هر سه‌شنبه اعتراضی با اعتصاب غذای تر ۲۴ ساعته همراه عزیزان زندانی سیاسی در کشورمان، با شعارهای مشترک «هم‌صدا و هم‌پیمان، برای لغو اعدام، ایستاده‌ایم تا پایان» و «نه به جمهوری اسلامی» در تداوم خیزش «زن، زندگی، آزادی» خواهیم بود تا فریاد ایشان را بلندتر و رساتر در جوامع بین‌المللی بازتاب دهیم.

این بیانیه ایرانیان داخل و خارج از کشور را به حمایت از این اقدام دعوت کرده و از ایرانیان اتریش خواسته در تجمع سه‌شنبه ۱۷ دسامبر، روز تصويب قطعنامه امسال مجمع عمومی سازمان ملل در مورد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران، مقابل مقر سازمان ملل شرکت کنند.

حکومت ایران به‌طور روزانه زندانیان محکوم به اعدام را به پای چوبه‌های دار می‌برد

براساس آخرین گزارش رسانه‌های حقوق بشری، در دو روز گذشته دست‌کم دو زندانی را اعدام کرده‌اند. طبق گزارش کُردپا، مأموران زندان میاندوآب سحرگاه دوشنبه ۲۶ آذر یک زندانی به نام سید بهزاد سیدی ‌بوکانی، اهل روستای «ناچیت» از توابع بوکان را که پیشتر بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، اعدام کرده‌اند. او اخیراً جهت اجرای حکم اعدام، از زندان بوکان به زندان میاندوآب منتقل شده بود.

سازمان حقوق بشر ایران هم از اجرای حکم اعدام یک زندانی به نام هادی ملاکاظمی، ۴۲ ساله در زندان سمنان خبر داده است. او پنج‌سال قبل بابت اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر دستگیر شده بود و دادگاه انقلاب این زندانی را بر اساس این اتهام‌ها به مرگ محکوم کرده بود. هادی ملاکاظمی یکشنبه ۲۵ آذر اعدام شده است.

همچنین بر اساس گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه روز شنبه ۲۴ آذر هم یک زندانی در زندان لاکان رشت اعدام شده است. دادگاه انقلاب این زندانی را به اتهام‌های مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم کرده بود. هرانا هویت او را مجتبی جمشیدیان، اهل خمین اعلام کرده است.

هرانا در خبر جداگانه‌ای از انتقال سه زندانی زندان قزلحصار کرج به سلول انفرادی خبر داد. هویت این زندانیان در گزارش هرانا مشخص نشده است. آن‌ها روز سه‌شنبه ۲۷ آذر جهت اجرای حکم اعدام به انفرادی برده شده‌اند. دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به‌خاطر اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر برای آن‌ها حکم مرگ صادر کرده است.

حکومت ایران بالغ بر ۹۰ درصد اعدام‌ها را هرگز اعلام رسمی نمی‌کند. به‌علاوه، در دهه‌های گذشته هیچ سیاست حمایتی و پیشگیرانه مؤثری نیز در ارتباط با افزایش خشونت‌های منجر به قتل در جامعه ایران و همچنین مسئله مواد مخدر اتخاذ نشده است. در مقابل، بنا به تأیید سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی، از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل، مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد و سرعت صدور و اجرای احکام مرگ را در سال‌های گذشته شدت بخشیده‌اند و از حکم اعدام برای سرکوب اقلیت‌های ملی به‌ویژه بلوچ‌ها، عرب‌ها و کُردها استفاده کرده‌اند.

طبق گزارش ماهانه سازمان حقوق بشر ایران که چهارشنبه ۱۴ آذر منتشر شد، تنها در ماه نوامبر سال جاری میلادی حکومت جمهوری اسلامی به‌طور متوسط روزانه بیش از چهار زندانی را اعدام کرده است. 

اکثر دولت‌های جهان مجازات اعدام را به‌عنوان یک مجازات غیرانسانی و ابزاری برای گرفتن جان انسان‌ها، به‌طور کامل کنار گذاشته‌اند. تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی دست‌کم ۱۱۲ کشور به‌طور کامل در قانون و عمل و ۱۴۴ کشور در عمل مجازات اعدام را لغو کرده‌اند. پاکستان هم سال گذشته مجازات اعدام را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر لغو کرد. 

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.