ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زندان میاندوآب در هفته پنجاه و هشتم به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» پیوست

همزمان با تشدید اجرای احکام مرگ در زندان‌های ایران، زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»‌ برای پنجاه و هشتمین هفته در ۳۸ زندان ایران دست به اعتصاب غذا زدند. این کارزار وجدان‌های بیدار جهان را به اقدام‌های جدی‌تر و عاجل‌تر برای توقف ماشین کشتار حکومت مستبد حاکم بر ایران فراخواند.

براساس گزارش منابع موثق زمانه، زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» سه‌شنبه ۱۴ اسفند/۴ مارس برای پنجاه‌وهشتمین هفته متوالی علیه مجازات مرگ و استفاده حکومت ایران از اعدام برای سرکوب اقلیت‌ها و صداهای معترض و مخالف، دست به اعتصاب غذا زدند. 

زندانیان در بیانیه‌ای اعلام کردند در هفته پنجاه و هشتم با پیوستن زندان میاندوآب، در ۳۸ زندان ایران شامل زندان اوین (بند زنان، بند ۴و ۸)، زندان قزلحصار(واحد ۲، ۳ و ۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خورین ورامین، زندان چوبیندر قزوین، زندان اراک، زندان خرم آباد، زندان اسدآباد اصفهان، زندان دستگرد اصفهان، زندان شیبان اهواز ، زندان سپیدار اهواز، زندان نظام شیراز، زندان عادل آباد شیراز(بند زنان و مردان)، زندان برازجان، زندان رامهرمز، زندان بم، زندان کهنوج ، زندان طبس، زندان جوین، زندان مشهد، زندان گنبد کاووس، زندان قائمشهر، زندان رشت (بند مردان و زنان)، زندان رودسر، زندان حویق تالش، زندان دیزل آباد کرمانشاه، زندان اردبیل، زندان تبریز، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران و زندان میاندوآب در اعتصاب غذا خواهند بود.

این کارزار در بیانیه خود باز هم و بیش از پیش وجدان‌های بیدار جهان را به «اقدام‌های جدی‌تر و عاجل‌تر برای توقف این ماشین کشتار» فرا‌ خواند؛ ماشین کشتاری که براساس گزارش نهادهای حقوق بشری هر ماه جان ده‌ها زندانی به‌ویژه زندانیان بلوچ، کُرد و عرب را می‌گیرد.

در بخشی از بیانیه کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» آمده است:

حکومت مستبد حاکم بر ایران تنها با گذشت دو هفته از اسفند ماه ۸۵ تن را اعدام کرده است. در هفته گذشته دست‌کم ۵۳ تن را اعدام کرده که ۲۴ تن از آنها هموطنان کُرد و بلوچ بوده‌اند و یک نفر هم به طور سبعانه در ملاءعام در اسفراین به دار آویخته شد. این اعدام‌های وحشیانه آن هم در آستانه عید نوروز که باعث عزادار شدن صدها تن از هموطنان‌مان می‌شود به‌درستی نشان می‌دهند که این حکومت قرون‌ وسطایی هدفی غیر از ایجاد وحشت در جامعه ندارد و تنها با سرکوب، شکنجه و اعدام می‌خواهد پایان عمر خود را به عقب بیاندازد.

کارزار «سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام» از سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ از سوی زندانیان سیاسی در ایران آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران که با اتهام‌های گوناگون در حبس‌اند به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. تاکنون زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در ۳۴ زندان ایران به این کارزار پیوسته‌اند و هر سه‌شنبه به‌طور دسته‌جمعی علیه مجازات اعدام دست به اعتصاب غذا می‌زنند. بسیاری از آن‌ها شاهد اعدام هم‌بندی‌های خود بوده‌‌اند.

ده‌ها هزار زندانی در صف اعدام

رسانه‌های رسمی ایران در هفته گذشته تصاویر نشستی با عنوان «سیاست و ابزار اعدام در ایران» را منتشر کردند که طی آن احمد بخارایی، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه اعلام کرد در حال حاضر حدود هفت هزار نفر در ایران در صف اعدام قرار دارند. او بدون اشاره به منبع این آمار افزود که از این تعداد، ۵۴ نفر زندانیان سیاسی-امنیتی هستند. احمد بخارایی که از او به‌عنوان جامعه‌شناس و پژوهشگر نام برده شده است اعدام را یکی از شاخص‌های اصلی خشونت سیاسی در ایران دانست و از قضات دادگاه انقلاب و صدور حکم اعدام به اتهام «بغی» برای متهمان سیاسی انتقاد کرد.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران پیشتر در گزارشی پرونده این ۵۴ زندانی سیاسی امنیتی زیر حکم اعدام را منتشر کرده است؛ از جمله پخشان عزیزی و وریشه مرادی، زندانیان سیاسی کُرد. افزون بر تشدید سیاست‌های سرکوبگرانه مقام‌های جمهوری اسلامی ایران برای زمینه‌سازی اعدام این دو زندانی، در هفته اول اسفند هم تجمع‌هایی با هماهنگی حکومت ایران مقابل سفارت‌های کشورهای اروپایی، از جمله آلمان برگزار شد که در آن از دستگاه قضایی جمهوری اسلامی خواسته شد پخشان عزیزی و وریشه مرادی را اعدام کند.

حکومت ایران علاوه بر سرکوب مخالفان و معترضان و اقلیت‌های قومی و مذهبی از طریق حکم مرگ، کودکانی را هم که مرتکب قتل شده‌اند در زندان در صف چوبه دار نگه می‌دارد و جانشان را پس از ورود به سن بزرگسالی می‌گیرد. طبق گزارش هرانا دادگاه کیفری ساسان شادمان، ۱۸ ساله و ساکن یاسوج را که به گفته یک منبع نزدیک به خانواده، در سن ۱۶ سالگی «به‌دنبال یک اشتباه» مرتکب قتل شده، به اعدام محکوم کرده است. او در شرایط کنونی در زندان یاسوج محبوس است و خانواده او با انتشار یک فراخوان عمومی در تلاش‌اند تا مبلغ دیه را جمع‌آوری کرده و مانع از اجرای حکم اعدام شوند.

اعدام حداقل ۳۲ تن در دو هفته

ماموران دستگاه قضایی جمهوری اسلامی یکشنبه ۱۲ اسفندماه، ایرج معماری، ۲۹ ساله، پدر یک فرزند و اهل کاشمر را که سه‌سال پیش با اتهام‌های مربوط به مواد مخدر به اعدام محکوم شده بود، در زندان خرم‌آباد به چوبه دار آویختند. بر مبنای گزارش سازمان حقوق بشر ایران روز شنبه هم ماموران زندان گرگان اسماعیل مظفری، ۲۷ ساله، اهل تهران و یعقوب میرزاجانی، حدودا ۴۰ ساله، پدر دو فرزند را که به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، اعدام کردند.

نهادهای حقوق بشری همچنین از اعدام ۱۰ زندانی دیگر در روز شنبه ۱۱ اسفند خبر دادند. هویت برخی از آن‌ها احراز شده است. در زندان وکیل‌آباد مشهد آسیه قوی چشم، مسعود یاگی‌زی (براهویی)، عارف صدیق‌پور و جلال آفاق را که به اتهام جرائم مرتبط با مواد مخدر به مرگ محکوم شده بودند، اعدام کردند. در زندان آمل ارسلان پاشا و جلال شهسوار را که به در پرونده‌های جداگانه به اتهام قتل به اعدام محکوم شده بودند، اعدام کردند. در زندان‌های اراک و جیرفت هم مهرداد عسگرآبادی و محمد توکلی، اهل شهرستان عنبرآباد استان کرمان را به اتهام مشابه اعدام کردند. روز پنج‌شنبه ۹ اسفند نیز دو زندانی متهم به جرائم مرتبط با مواد مخدر به نام‌های حامد شیری و عنایت رحمانی را در زندان لاکان رشت اعدام کردند.

فعالان حقوق بشری پنج‌شنبه ۹ اسفند هم از اعدام علی خلیلی، زندانی متهم به جرائم مرتبط با مواد مخدر در زندان ساری خبر دادند. چهارشنبه ۸ اسفند در زندان کرمانشاه نیز دست‌کم پنج زندانی، از جمله بهروز صفری، میلاد مرادی و محمد فریدونی، به اتهام قتل اعدام شدند. همچنین در زندان قزل‌حصار کرج دست‌کم ۹ زندانی، از جمله مصیب عزیزی، سجاد اقبالی، بهمن هوشمند و علیرضا بساطی‌نیا، به اتهاماتی مانند قتل، محاربه و تجاوز اعدام شدند. این اعدام‌ها در روزهای ۸ و ۹ اسفند انجام شدند. ماموران حکومت ایران در اسفراین، یک زندانی را به اتهام قتل در ملاء عام اعدام کردند. یک زندانی به نام محمدرضا رضایی نیز یکشنبه ۵ اسفند در زندان پارسیلون خرم‌آباد به اتهام قتل اعدام شد.

بنا به تأیید سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی، از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل، مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد و سرعت صدور و اجرای احکام مرگ را در سال‌های گذشته شدت بخشیده‌اند و از حکم اعدام برای سرکوب اقلیت‌های ملی به‌ویژه بلوچ‌ها، عرب‌ها و کُردها استفاده کرده‌اند. 

طبق گزارش مشترک سازمان حقوق بشر ایران و سازمان همبستگی علیه مجازات اعدام تحت عنوان «گزارش سالانه درباره مجازات اعدام در ایران ۲۰۲۴» حکومت ایران در این سال حداقل ۹۷۵ نفر را اعدام کرده است. این رقم نسبت به ۸۳۴ مورد سال ۲۰۲۳ افزایش ۱۷ درصدی داشته و بالاترین تعداد اعدام‌های ثبت‌شده در بیش از دو دهه گذشته محسوب می‌شود. برمبنای آمارهای جمع‌آوری‌شده از سوی هرانا نیز از ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم را در زندان های ایران اعدام کرده‌اند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴,۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم چهار نفر در ملاعام به اجرا درآمده است. در این بازه زمانی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ۲۱۴ تن دیگر را به اعدام محکوم کرده و احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر را در دیوان عالی کشور تأیید کرده است.

اکثر دولت‌های جهان مجازات اعدام را به‌عنوان یک مجازات غیرانسانی و ابزاری برای گرفتن جان انسان‌ها، به‌طور کامل کنار گذاشته‌اند. تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی دست‌کم ۱۱۲ کشور به‌طور کامل در قانون و عمل و ۱۴۴ کشور در عمل مجازات اعدام را لغو کرده‌اند. پاکستان هم سال گذشته مجازات اعدام را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر لغو کرد. 

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.