ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پنجاه و نهمین «سه‌شنبه‌های نه به اعدام»: پیوستن بند زنان زندان سپیدار اهواز همزمان با روز جهانی زن

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از پیوستن بند زنان زندان سپیدار اهواز به این کارزار و تداوم اعتصاب غذای جمعی در ۳۸ زندان ایران خبر داد. این کارزار خواهان ایستادگی و موضع‌گیری همه وجدان‌های بیدار علیه اعدام شد و هشدار داد:‌ «هزاران زندانیِ جرایم عمومی و ده‌ها زندانی سیاسی و عقیدتی زیر حکم اعدام هستند؛ زندانیانی که هر لحظه زندان برای آن‌ها و همبندی‌هایشان با فکر طناب و چوبه دار سپری می‌شود و هر لحظه ممکن است حق حیات آنها توسط دستگاه سرکوب استبداد دینی پایمال شود.»

 براساس گزارش منابع موثق زمانه، زندانیان کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» سه‌شنبه ۲۱ اسفند/۱۱ مارس برای پنجاه‌ونهمین هفته متوالی علیه مجازات مرگ و استفاده حکومت ایران از اعدام برای سرکوب اقلیت‌ها و صداهای معترض و مخالف، دست به اعتصاب غذا زدند. 

طبق بیانیه کارزار، زندانیان همانند هفته گذشته در ۳۸ زندان اوین (بند زنان، بند ۴و ۸)، قزلحصار (واحد ۳و ۴)، مرکزی کرج، تهران بزرگ، خورین ورامین، چوبیندر قزوین، اراک، خرم آباد، اسدآباد اصفهان، دستگرد اصفهان، شیبان اهواز، سپیدار اهواز (بند زنان و مردان)، نظام شیراز، عادل آباد شیراز (بند زنان و مردان)، برازجان، رامهرمز، بم، کهنوج، طبس، جوین، مشهد، گنبدکاووس، قائمشهر، رشت (بند مردان و زنان )، رودسر، حویق تالش، دیزل آباد کرمانشاه، اردبیل، تبریز، ارومیه، سلماس، خوی، نقده، میاندوآب، سقز، بانه، مریوان و کامیاران اعتصاب در اعتصاب غذا هستند.

کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» با تبریک هشتم مارس، روز جهانی زن به همه زنان جهان، اعلام کرد بند زنان زندان سپیدار اهواز همزمان با این‌روز به کارزار اعتصاب غذا علیه اعدام پیوسته است. در بیانیه کارزار آمده است:‌

این هفته و همزمان با روز جهانی زن، جمعی از زندانیان بند زنان زندان سپیدار اهواز در اعتراض به اعدام‌های گسترده در ایران در بیانیه‌ای اعلام کردند که به کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» می‌پیوندند و خواهان لغو اعدام هستند.

این کارزار ضمن سپاس از همراهی همه زندانیانی که تا کنون به این کارزار علیه اعدام پیوسته‌اند ، همچنان از تمامی زندانیان و همه وجدان‌های بیدار و فعالان سیاسی، حقوق بشری، مدنی و صنفی می‌خواهد علیه ‌اعدام در ایران بایستند و صدای تک تک محکومان به اعدام باشند.

زندانیان اعتصابی ضمن اشاره به اعدام نزدیک به ۱۰۰ نفر از ابتدای اسفند جاری تاکنون، نسبت به جان زندانیان زیر حکم اعدام هشدار دادند و خواهان موضع‌گیری جدی علیه احکام اعدام در ایران شدند.

در بیانیه کارزار آمده است:

همه ما باید توجه داشته‌باشیم که هزاران زندانیِ جرایم عمومی و ده‌ها زندانی سیاسی و عقیدتی زیر حکم اعدام هستند؛ زندانیانی که هر لحظه زندان برای آن‌ها و همبندی‌هایشان با فکر طناب و چوبه دار سپری می‌شود و هر لحظه ممکن است حق حیات آنها توسط دستگاه سرکوب استبداد دینی پایمال شود بنابراین لازم است که همگان در هیاهوی اخبار گوناگون مسأله اعدام زندانیان زیر حکم را یادآور شده و علیه آن موضع جدی بگیریم.

کارزار «سه‌شنبه‌های اعتصابی نه به اعدام» از سه‌شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ از سوی زندانیان سیاسی در ایران آغاز شد. سه‌شنبه هر هفته شمار بیشتری از زندانیان زندان‌های مختلف ایران که با اتهام‌های گوناگون در حبس‌اند به این کارزار اعتصابی می‌پیوندند. تاکنون زندانیان سیاسی و غیرسیاسی در ۳۴ زندان ایران به این کارزار پیوسته‌اند و هر سه‌شنبه به‌طور دسته‌جمعی علیه مجازات اعدام دست به اعتصاب غذا می‌زنند. بسیاری از آن‌ها شاهد اعدام هم‌بندی‌های خود بوده‌‌اند.

«حکومت مستبد ایران ماشین کشتار خود را بدون توقف به پیش می‌برد»

سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در نروژ که از سه‌شنبه گذشته تاکنون اعدام دست‌کم ۱۸ نفر در زندان‌های مختلف ایران را مخابره کرده است، اعلام کرد حکومت ایران در ماه گذشته میلادی (فوریه) جان دست‌کم ۷۴ نفر از جمله چهار شهروند افغانستانی، هفت شهروند کُرد و شش شهروند بلوچ را در زندان‌های مختلف ایران از طریق اجرای حکم اعدام گرفته است. به تأیید این سازمان تنها هشت درصد از اعدام‌ها در رسانه‌های رسمی اعلام شده‌اند.

این سازمان همچنین اعلام کرد شمار اعدام‌های ثبت‌شده در ۱۵ سال گذشته به ۹ هزار نفر رسیده است.

در هفته‌ای که گذشت فعالان حقوق بشری از اعدام تعداد زیادی از زندانیان از جمله در زندان‌های وکیل‌آباد مشهد و زاهدان خبر دادند. سازمان حقوق بشری هه‌نگاو از اجرای حکم اعدام دست‌کم شش زندانی پنج مرد و یک زن شامل سە زندانی بلوچ در زندان وکیل‌آباد مشهد خبر داد. بر مبنای گزارش منتشرشده دستگاه قضایی حکومت ایران این زندانیان را که همگی بابت اتهام‌های مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند روز شنبه ۱۱ اسفند اعدام کرده است. این سازمان هویت زندانیان اعدامی را آسیه قوی چشم، مهرداد کلبعلی، حسن شهرکی، جلال آفاق، مسعود یاغی‌زایی (براهویی) و عارف صدیقپور اعلام کرده است.

«کمپین فعالین بلوچ» هم اعلام کرد ماموران دستگاه قضایی جمهوری اسلامی روز شنبه ۱۱ اسفند دست‌کم هفت زندانی را در زندان زاهدان به اتهام‌های مرتبط با قتل و جرائم مواد مخدر اعدام کرده‌اند. در میان اعدام‌شدگان نام دو مرد افغانستانی نیز دیده می‌شود. هویت زندانیان اعدام‌شده، بصیر رودینی (۳۱ ساله، متهم به قتل)، فرهاد دهمرده (۴۶ ساله، اتهام مرتبط با مواد مخدر)، موسی پاهنگ (۴۳ ساله، اتهام مرتبط با مواد مخدر)، قاسم قنبردزکی (۳۹ ساله، اتهام مرتبط با مواد مخدر)، مراد صابرو (بادپا) (۴۰ ساله، متهم به قتل)، سعدالله زارعی (۲۸ ساله، شهروند افغانستان، اتهام مرتبط با مواد مخدر) و عاصم چاریکار (۳۰ ساله، شهروند افغانستان، اتهام مرتبط با مواد مخدر)، اعلام شده است. این افراد در سال‌های مختلف (از ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱) بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند.

بنا به تأیید سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی، از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر سازمان ملل، مقام‌های جمهوری اسلامی تعداد و سرعت صدور و اجرای احکام مرگ را در سال‌های گذشته شدت بخشیده‌اند و از حکم اعدام برای سرکوب اقلیت‌های ملی به‌ویژه بلوچ‌ها، عرب‌ها و کُردها استفاده می‌کنند. 

طبق گزارش مشترک سازمان حقوق بشر ایران و سازمان همبستگی علیه مجازات اعدام تحت عنوان «گزارش سالانه درباره مجازات اعدام در ایران ۲۰۲۴» حکومت ایران در این سال حداقل ۹۷۵ نفر را اعدام کرده است. این رقم نسبت به ۸۳۴ مورد سال ۲۰۲۳ افزایش ۱۷ درصدی داشته و بالاترین تعداد اعدام‌های ثبت‌شده در بیش از دو دهه گذشته محسوب می‌شود. برمبنای آمارهای جمع‌آوری‌شده از سوی هرانا نیز از ۱ ژانویه ۲۰۲۴ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۲۴، دستکم ۹۳۰ زندانی شامل ۵ کودک-مجرم را در زندان های ایران اعدام کرده‌اند که در مقایسه با زمان مشابه در سال گذشته، حدود ۲۴,۶% افزایش داشته است. از این میزان حکم چهار نفر در ملاعام به اجرا درآمده است. در این بازه زمانی دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ۲۱۴ تن دیگر را به اعدام محکوم کرده و احکام بدوی ۵۴ نفر دیگر را در دیوان عالی کشور تأیید کرده است.

اکثر دولت‌های جهان مجازات اعدام را به‌عنوان یک مجازات غیرانسانی و ابزاری برای گرفتن جان انسان‌ها، به‌طور کامل کنار گذاشته‌اند. تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی دست‌کم ۱۱۲ کشور به‌طور کامل در قانون و عمل و ۱۴۴ کشور در عمل مجازات اعدام را لغو کرده‌اند. پاکستان هم سال گذشته مجازات اعدام را برای جرایم مرتبط با مواد مخدر لغو کرد. 

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.